Year in Review

Si-a mai trecut o luna, cu ocazia asta inca un an cu totul. Un an notabil mai  linistit si mai bun.

De la inceputul anului incoace am tot alergat incercand sa demonstrez ce pot, din fericire cu sorti de izbanda. Anul asta n-am schimbat jobul decat o data si de data asta chiar as vrea sa il mai am (vedem ce se intampla la final de martie cand teoretic expira contractul si tipa pe care am inlocuit-o ar trebui sa se intoarca din concediul de maternitate). Nu e ce ma  asteptam, habar nu aveam ca toata ziua avea sa fie PowerPoint, BrainShark si SFDC, dar e destul de rasplatitor, cu mici scapari pe alocuri.

Unul din marile bonusuri ale noului post a fost posibilitatea de a munci de acasa din Octombrie incoace. S-ar putea chiar ca efectul sa fi fost mai placut decat marirea salariala. In octombrie am devorat peste 50 de filme horror recente si vreo 8 sezoane de TV, iar in noiembrie a fost o situatie similara. Decembrie l-am petrecut devorand 13 sezoane de TV si Dead Island, Dead Island Riptide, Dishonored si mai multe din jocurile de mai jos. De-as putea munci de acasa mereu…

Spre deosebire de anul trecut, anul asta insa am reusit sa calatorim, savurand peste doua saptamani de relaxare in Paris si Amsterdam (si finala Europa League). Anul viitor se preconizeaza si mai generos, deja avand rezervate concedii in Barcelona (vizitam Girona si Montserrat) si Munich (vizitam Dachau si Salzburg). Daca mai sunt zile si bani, poate o alta escapada in Lisabona. Daca nu, poate totusi reusim un weekend in Praga.

Revenind, anul in recenzie. Cele mai bune seriale si jocuri ale anului, in ordine descrescatoare:

  • Breaking Bad, Bron/Broen, Borgen, Game of Thrones, Orphan Black, Top of the Lake, House of Cards, Broadchurch, The Hour, Black Mirror, Forbrydelsen, Orange is the New Black, Äkta Människor, The Fall, The Americans, A Young Doctor’s Notebook. Astea din sfera cable/miniseries, un rasfat de bunatati daca stai sa te gandesti.
  • Bunheads (nu s-a apropiat de nivelul Gilmore Girls, dar tot a distrat enorm si-a fost foarte fermecator), Hannibal (Bryan Fuller a transformat ceva dead on arrival in intr-o surpriza foarte placuta), Parks & Rec (Leslie & Ben ftw, jucam The Cones Of Dunshire?), The Good Wife (sezonul 5 a revigorat serialul)Arrow (mult peste asteptari, cel mai bun superhero  tv series imho, mult peste Smallville), Castle (Disciple a aratat cat de epic poate sa fie, in timp ce The Good, the Bad & the Baby a fost light-hearted perfection), 30 Rock. Din aditiile noi, Brooklyn 99 si Trophy Wife s-au facut remarcate, intr-un mod bun, distributiile fiind cvasi-perfecte.
  • The Last Of Us (gameplay excellent, worldbuilding genial si poate cea mai bine dezvoltata poveste dintr-un joc), Bioshock Infinite (Elizabeth si rail-system ftw), Tomb Raider (mult peste asteptari), GTA V (nu l-am terminat, dar parea excelent din cat am stat cu el), DMC Devil May Cry (remarcabil, foarte mult peste asteptari), Brothers A Tale of Two Sons (poate cel mai interesant gameplay XBLA, worldbuilding foarte interesant), Injustice, Mass Effect: Citadel (dlc), Reaper (mobile, excelenta clona Diablo)
  • House of Leaves (cadou de Craciun, abia inceputa, dar e deja geniala), Finch, 20th Century Ghosts, Alone With The Horrors, Steelheart cat si comics exceptionale – Habibi, The Walking Dead, Arkham Asylum – acum urmand sa savurez cadourile de Craciun – Bone si Blankets.

beast

Advertisements

One thought on “Year in Review

  1. vai, sunt indragostita de house of leaves. sunt pe undeva pe la pagina 200 si ceva si o citesc cam greu, in format pdf de pe computer, dar imi doream enorm sa citesc cartea asta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s